Składniki:
- 50 dag makaronu muszelki
- 1/2 puszki kukurydzy
- 50 dag piersi z kurczaka
- 1 puszka pomidorów
- papryka peperoni
- sól
- pieprz
- sos sojowy
Składniki:
Składniki: 1 ząbek czosnku 1 łyżka oleju 2 kostki Bulionu Grzybowego sól 1 sos Italia sycylijski 1 puszka tuńczyka 250 g makaronu muszelki 200 g kurek Sposób wykonania: Makaron zalać wodą, wrzucić kostkę bulionową i ugotować. Następnie grzyby posiekać i przesmażyć na rozgrzanym maśle, wówczas dodać do nich posiekany czosnek oraz sos przygotowany według opisu…
Składniki: 50 dag leśnych grzybów (mogą być też pieczarki) 50 dag makaronu wstążki 1 marchewka 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki 2 łyżki posiekanego szczypiorku kawałek pora 200 ml śmietany 1 kostka Bulionu grzybowego Sposób wykonania: Grzyby pokroić po czym podsmażyć na rozgrzanym maśle, wówczas dodać pokrojoną marchewkę, czosnek oraz pora. Podlać całość…
Składniki: ½ kg makaronu muszelki 10 szt. oliwek 1 opak. sera feta 60 dag pomidorów ½ szkl majonezu cukier, pieprz do smaku 1 łyżeczka musztardy ½ łyżeczki majeranku Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie pomidory i ser feta pokroić w kostkę i dodać do odcedzonego makaronu. Następnie majonez wymieszać z…
Składniki: 25 dag ugotowanego makaronu muszelki ½ czerwonej papryki ½ zielonej papryki 3 ogórki konserwowe 10 dag szynki ½ puszki kukurydzy 30 dag mrożonych brokułów majonez vegeta 2 łyżki oleju pieprz Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu po czym go odcedzić, skropić olejem i dostawić do ostygnięcia. W między czasie ugotować różyczki brokułu…