Składniki: 250 g wołowiny 100 g pieczarek 200 g makaronu muszelki 0,1 l kwaśnej śmietany kremówki koperek olej sól pieprz Sposób wykonania: Mięso pokroić na kawałki , pieczarki poszatkować po czym podsmażyć na rozgrzanym oleju. W między czasie ugotować makaron w osolonej wodzie, odcedzić i dodać do pozostałych składników. Całość wymieszać, skropić olejem, dodać śmietanę…
Tag: muszelki
Sałatki
Sałatka z camembertem oraz kaparami
by albertos • • 0 Comments
Składniki: pomidory twarde 2 sztuki makaron muszelki 5 dag oliwa 3 łyżki ocet 1/2 łyżki zioła 2 łyżeczki ser camembert 3 dag kapary 1 łyżka Sposób przyrządzenia: Pomidory po sparzeniu należy obrać ze skórki, a następnie pokroić w drobną kosteczkę. Makaron ugotować w lekko osolonym wrzątku, odcedzić i wymieszać z pomidorami. W miseczce połączyć oliwę,…