Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pikantny dip ziołowy


Składniki:

  • 4 łyżki posiekanej rukoli
  • 1 jajko ugotowane na wtardo
  • 1 łyżka roztartych koreczków helskich
  • 1 łyżeczka posiekanej czerwonej cebuli
  • 1 łyżeczka roztartej czerwonej marynowanej papryki
  • ½ łyżeczki skórki startej z cytryny
  • 1 łyżka ketchupu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki octu ba samico
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    1. Do musztardy dodać ocet, ketchup oraz koreczki helskie.
      Całość dokładnie wymieszać po czym małymi porcjami dolewać oliwę.
      Następnie dodać majonez, paprykę, posiekaną cebulę, jajko, zieleninę oraz skórkę cytrynową.
      Ponownie dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *