Pikantny dip ziołowy
Składniki:
4 łyżki posiekanej rukoli
1 jajko ugotowane na wtardo
1 łyżka roztartych koreczków helskich
1 łyżeczka posiekanej czerwonej cebuli
1 łyżeczka roztartej czerwonej marynowanej papryki
½ łyżeczki skórki startej z cytryny
1 łyżka ketchupu
1 łyżeczka musztardy
3 łyżki majonezu
3 łyżki octu ba samico
3 łyżki oliwy
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
2 łyżki posiekanego szczypiorku
sól
pieprz
Sposób wykonania:
- Do musztardy dodać ocet, ketchup oraz koreczki helskie.
Całość dokładnie wymieszać po czym małymi porcjami dolewać oliwę.
Następnie dodać majonez, paprykę, posiekaną cebulę, jajko, zieleninę oraz skórkę cytrynową.
Ponownie dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.