Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pikantne zrazy z kury

Składniki:

  • 600 g filetów z piersi kurczaka
  • 1-2 jajka
  • 100-150 g bułki
  • 2-3 łyżki mąki
  • 4-6 łyżek masła
  • sól
  • pieprz

    Farsz:

  • 150 g wieprzowiny
  • 75 g mięsa z kury
  • 1-2 cebule
  • 1-2 jajka
  • 2 łyżki mleka
  • sól

    Sposób wykonania;
    Wołowinę oraz drób zemleć w maszynce po czym wbić do nich jajka i dodać mleko oraz posiekaną cebulę.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Następnie filety z kurczaka rozbić tłuczkiem po czym oprószyć je solą oraz pieprzem i ułożyć na nich farsz.
    Zawinąć w roladki, które obtoczyć w mące, potem roztrzepanym jajku a na końcu w kostkach namoczonej bułki.
    Usmażyć roladki na rozgrzanym tłuszczu.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Natalia Konieczna

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *