Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pierożki z kaczki na parze

Składniki:

  • 300 g mąki
  • 15 g suszonych drożdży
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • 2 łyżki ciepłej wody
  • 175 ml ciepłego mleka
  • 300 g piersi z kaczki
  • 1 łyżka jasnego brązowego cukru
  • 1 łyżka jasnego sosu sojowego
  • 2 łyżki klarowanego miodu
  • 1 łyżka sosu hoi sin
  • 1 łyżka oleju roślinnego
  • 1 por
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cm laski świeżego imbiru

Sposób wykonania:
Pierś z kaczki ułożyć  w misce po czym dodać do niej sos sojowy, miód, cukier oraz sos hoisin.
Całość  dokładnie wymieszać i odstawić na 20 minut.
Po tym czasie wyjąć kaczkę z marynaty i piec na ruszcie piekarnika rozgrzanego do 200 stopni około 35-40 minut.
Po tym czasie wyjąć z pieca, gdy lekko ostygnie wyjąć kości i pokroić w kostkę.
Natomiast na rozgrzany olej wrzucić posiekany imbir, czosnek oraz por.
Całość przesmażyć  a potem wymieszać z mięsem kaczki.
Następnie drożdże wymieszać z cukrem oraz wodą i odstawić  w ciepłe miejsce na 15 minut do wyrośnięcia.
Wyrośnięty rozczyn przełożyć do mąki razem z ciepłym mlekiem i dokładnie wyrobić ciasto.
Gotowe ciasto uformować  wałek a potem podzielić go na 16 równych kawałków.
Przykryć je ściereczką i odstawić na 25 minut.
Następnie kawałki ciasta rozwałkować na okrągłe placki.
Na każdym z nich rozłożyć nadzienie a brzegi zlepić do góry tworząc sakiewkę.
Gotować pierożki na parze około 20 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *