Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pierogi z kapustą i grzybami

Składniki

  • 400 g mąki
  • 1 jajko
  • ½ szklanki wody
  • szczypta soli
  • ½ kg kapusty kiszonej
  • ½ kg białej kapusty świeżej
  • 1 cebula
  • 50 g masła
  • 3 łyżki oliwy
  • 50 g suszonych grzybów
  • sól, pieprz.

Sposób przyrządzenia:
Grzyby umyć, namoczyć w ciepłej wodzie. Kapustę kiszoną opłukać, białą pokroić na kawałki. Ugotować grzyby razem z kapustą białą, w wodzie, w której moczyły się grzyby. Ugotowane grzyby i kapustę bardzo drobno posiekać. Posiekać także bardzo drobno kapustę kiszoną i cebulę. Grzyby i cebulę przesmażyć na maśle. Przełożyć do rondla, dodać kapusty , skropić oliwą, doprawić pieprzem i solą. Smażyć do osiągnięcia brązowego koloru.
Do przesianej mąki, dodać sól, posikać nożem, dodać wodę i starannie wyrobić ciasto (powinno być miękkie i elastyczne), pozostawić przykryte ściereczką na ½ godziny. Następnie rozwałkować ciasto na cienkie płaty, wykrawać krążki o średnicy 5 cm. Na każdy krążek nakładać farsz i zalepiać brzegi pierogów. Gotować we wrzącej osolonej wodzie, aż do wypłynięcia (około 5 minut).

1 comment for “Pierogi z kapustą i grzybami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *