Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ziemniaki pieczone w sezamowej panierce

Składniki:


  • 8-10 ziemniaków,
  • 2 jajka,
  • 2 łyżki masła,
  • mąka bułka tarta,
  • 2 łyżki nasion sezamu,
  • sól i pieprz

Sposób przyrządzenia:
Ziemniaki ugotować w mundurkach. Obrać, posypać solą i pieprzem. panierować w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej wymieszanej z sezamem. Stopić tłuszcz w brytfance, ułożyć ziemniaki i wstawić do nagrzanego piekarnika. Upiec na rumiano, kilka razy obracając w czasie pieczenia. Podawać do smażonych i pieczonych ryb.

1 comment for “Ziemniaki pieczone w sezamowej panierce

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *