Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczony kurczak pachnący cytryną

Składniki:

  • 1 świeży kurczak o wadze około 2 kg
  • 3 łyżki masła
  • 3 cytryny
  • 6 ząbków czosnku
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Tuszkę kurczaka umyć, dokładnie osuszyć, natrzeć solą i pieprzem nie zapominając o jamie brzusznej. Jedną cytrynę obrać, pokroić na plastry, umieścić w jamie brzusznej kurczaka wraz z nie obranymi ząbkami czosnku. Nacięcie na jamie brzusznej zamknąć spinając wykałaczką, nóżki związać. Z kolejnej cytryny obetrzeć cienko skórkę, wycisnąć sok. Masło rozpuścić w małym rondlu, dodać sok z cytryny i otartą skórkę, wymieszać. Używając pędzelka nasmarować kurczaka przygotowanym cytrynowym masłem. Piekarnik nagrzać do 250 stopni C. Kurczaka ułożyć w blasze do pieczenia, wstawić do piekarnika i piec przez 10 minut. Następnie obniżyć temperaturę do 185 stopni i piec kurczaka przez kolejne 75 minut. Podczas całego procesu pieczenia smarować co kilkanaście minut tuszkę masłem cytrynowym i wytopionym sosem. Po wyjęciu z piekarnika odstawić kurczaka na 15 minut i podawać. Znakomicie smakuje również na zimno.
Przepis został nadesłany na konkurs „Dania wszelakie” przez   Mariola G

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *