Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wigilijny łosoś z wody w oliwkowej salsie

Składniki:

  • 4 porcje filetów z łososia o wadze około 60 dkg
  • 2 liście laurowe
  • 5 ziaren pieprzu
  • szczypta cukru
  • sól i pieprz mielony
  • Salsa:
  • 50 dkg dojrzałych pomidorów świeżych lub konserwowych
  • 3 łyżki pokrojonych oliwek bez pestek
  • 2 drobno posiekane ząbki czosnku
  • sok z 1 cytryny
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:

W płaskim dużym rondlu lub specjalnym garnku doprowadzić do wrzenia taką ilość wody aby po włożeniu doń porcji ryby przykrywała minimalnie, dodać przyprawy, gotować powoli 10 minut. W międzyczasie przygotować salsę. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki salsy wymieszać przyprawiając wg preferencji smakowych. Do powoli gotującej się wody dodać porcję ryby i gotować 4 do 5 minut w zależności od grubości porcji. Ugotowaną rybę ostrożnie wykładać na talerze, polać obficie przygotowaną salsą i podawać. Łososia można zastąpić każdą rybą o zwartych mięśniach.
Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Iwona P

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *