Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wigilijny pstrąg w sosie kaparowo cytrynowym

Składniki:

  • 2 duże filety z pstrąga lub łososia ze skórą
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka kaparów lub opcjonalnie zielonego pieprzy z zalewy
  • 1 mała cytryna, dokładnie obrana i podzielona na segmenty
  • sól, biały pieprz


Sposób przyrządzenia:

Rybę umyć, osuszyć. Każdy filet naciąć od wewnętrznej strony w poprzek ostrym nożem uważając aby nie przeciąć skóry, przyprawić solą i pieprzem. Na dużej patelni rozgrzać łyżkę masła i oliwę z oliwek, smażyć na nim filety skórą do góry przez około 3 minuty, ostrożnie odwrócić i dosmażyć przez 2 minuty, ostrożnie wyjąć na półmisek. Do pozostałego na patelni tłuszczu dodać resztę masła, a gdy się rozpuści dodać sok z cytryny, kapary, natkę pietruszki, dokładnie wymieszać. Tak przygotowanym sosem polać usmażone wcześniej filety, udekorować cytryną. Znakomite.
Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Dagmarę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *