Składniki:
- 1 czerstwa bułka
- 1 pęczek natki pietruszki
- 1 jajko
- 500 g mieszanego mięsa mielonego
- sól
- pieprz
- musztarda
- 200 g gody
- 1 kg ziemniaków
- ¼ l mleka
Sposób wykonania:
- Bułkę namoczyć w wodzie po czym dodać do niej posiekaną natkę pietruszki, jajko oraz mięso mielone.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku musztardą, gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem.
Z powstałej masy uformować walec w którego wcisnąć ser pokrojony na grube słupy.
Przełożyć mięso do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem.
Następnie ziemniaki posiekać i wymieszać ze śmietaną, doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową i ułożyć obok mięsa.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 60 minut.