Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczeń z mielonego mięsa

Składniki:

  • 1 czerstwa bułka
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 jajko
  • 500 g mieszanego mięsa mielonego
  • sól
  • pieprz
  • musztarda
  • 200 g gody
  • 1 kg ziemniaków
  • ¼ l mleka

Sposób wykonania:

  1. Bułkę namoczyć w wodzie po czym dodać do niej posiekaną natkę pietruszki, jajko oraz mięso mielone.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku musztardą, gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem.
    Z powstałej masy uformować walec w którego wcisnąć ser pokrojony na grube słupy.
    Przełożyć mięso do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem.
    Następnie ziemniaki posiekać i wymieszać ze śmietaną, doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową i ułożyć obok mięsa.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 60 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *