Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczeń wieprzowa huculska

Składniki:

  • 2 kg wieprzowiny bez kości z szynki lub chudego karczku
  • 2 cebule
  • 6 ząbków czosnku
  • borówki lub żurawiny
  • liść laurowy
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:

Umyty i osuszony ładny kawałek mięsa ponacinać ostrym nożem w kratkę na głębokość około 5 mm. Obrany czosnek drobno posiekać, wymieszać z solą, pieprzem, drobno pokruszonym liściem laurowym, odstawić na kilka godzin do lodówki. Tak przygotowane mięso nasmarować olejem ułożyć na blasze do pieczenia, podlać wodą. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C przez około 2 godziny, co kilkanaście minut polewając wytwarzającym się sosem. Cebulę obrać, drobno pokroić i dodać do piekącego się mięsa na 30 minut przed końcem. Upieczone mięso wyłożyć na półmisek, obsypać żurawinami lub borówkami. Powstały sos zmiksować i podać w sosjerce. Znakomitym dodatkiem będą ziemniaki piure i marynaty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *