Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasta z gotowanego drobiowego mięsa i jajek Iwony

Składniki:

  • 15 dkg gotowanego mięsa / pierś z kurczaka /
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki oleju sojowego
  • 1 średnia  cebula
  • 2 łyżeczki  masła
  • sól, papryka mielona słodka, pieprz do smaku
  • cukier


    Sposób przyrządzenia:

    Jajka ugotować na twardo, obrać i wraz z gotowanym mięsem drobiowym drobniutko posiekać. Cebulę  obrać, drobniutko posiekać i lekko osolić. Masło rozetrzeć z olejem, dodać rozdrobnione mięso, jajka, cebulę i szczyptę papryki, wszystkie składniki utrzeć na jednolitą  masę  i doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *