Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: do

Żeberkowa rolada Iwony

Składniki: 2 ½ kg żeberek/cały płat/ 1 jajko 1 kg mielonego mięsa wieprzowego słoik papryki konserwowej 1 cebula ½ bułki sól, pieprz do smaku maggi Vegeta Sposób wykonania: Żeberka umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, powycinać od zewnętrznej strony kostki ,tak aby płat pozostał nie naruszony. Oprószyć solą, pieprzem i Vegetą, polać maggi. Wstawić do lodówki…

Sałatka z grillowanych pomidorów

Składniki: 2 duże pomidory pokrojone w plastry o grubości około 1,5 cm 1 cebula pokrojona w plastry o grubości około 1 cm 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka posiekanego szczypiorku sól, pieprz oliwa Sposób przyrządzenia: Pomidory i cebulę ułożyć na tackach do grillowania, skropić oliwą, przyprawić. Piec na grillu 5 minut. W miseczce wymieszać…

Surówka ze skorzonery ze śmietaną Iwony

Składniki: 15 dkg skorzonery 2 łyżki śmietany 2 małe pomidory 1 średni świeży ogórek sok z cytryny sól, cukier do smaku 2 łyżki posiekanej zielonej natki pietruszki Sposób przyrządzenia: Skorzonerę umyć, opłukać i włożyć  do lekko zakwaszonej wody, aby nie ściemniała. Wyjmować po jednej i ścierać na tarce o dużych oczkach. Ogórek umyć, obrać i…

Surówka z selera i orzecha włoskiego Iwony

Składniki: 1 mały seler 10 orzechów włoskich posiekana natka zielonej pietruszki 2 łyżki majonezu 2 jajka sól, cukier, pieprz do smaku sok z cytryny Sposób przyrządzenia: Seler umyć, obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Jajka ugotować na twardo, obrać i drobniutko posiekać, dodać  do selera, połączyć z natką pietruszki…

Surówka z jabłka, selera i chrzanu Iwony

Składniki: 1 mały seler 1 duże jabłko ½ słoiczka chrzanu ½ szklanki śmietanki sok z cytryny sól, cukier, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Seler umyć, obrać, opłukać zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Jabłko umyć, obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Połączyć  składniki surówki z chrzanem, śmietanką ,doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem,…