Składniki: 20 dkg białego sera 1/3 szklanki mleka 1/3 szklanki dżemu wiśniowego szczypta soli cukier do smaku Sposób przyrządzenia: Mleko zagotować i wystudzić, twaróg rozetrzeć z mlekiem na gładką masę, dodać dżem wiśniowy i szczyptę soli, ewentualnie dodać cukier do smaku, wymieszać. Pastą można smarować naleśniki.
Tag: smarowania
Listy
Pasta z białego sera z ziołami Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 20 dkg białego sera ½ szklanki śmietany ½ łyżeczki ziół / kminek, mięta, majeranek / sól, pieprz do smaku 1 pomidor 5 rzodkiewek Sposób przyrządzenia: Ser rozetrzeć ze śmietaną na gładką masę, dodać zioła, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Podawać z białym pieczywem, plasterkami rzodkiewek i plastrami pomidorów.
Listy
Pasta z sera rokpol Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Listy
Pasta z makreli z jabłkiem Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 1 obrana z ości makrela 10 dkg masła 1 duże starte jabłko 1 cebula sól do smaku Sposób przyrządzenia: Obraną z ości rybę drobniutko posiekać, utrzeć z masłem. Do dokładnie utartej masy dodać starte jabłko i posiekaną drobniutko cebulę, przyprawić do smaku solą i dokładnie wymieszać. Podawać z białym pieczywem.
Listy
Pasta z serem bryndza z natką pietruszki Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 10 dkg sera bryndza 2 dkg masła 1 średnia cebula ½ szklanki posiekanej natki pietruszki szczypta mielonej papryki Sposób przyrządzenia: Masło utrzeć w miseczce , dodać bryndzę i jeszcze raz dokładnie utrzeć na jednolitą masę, dodać posiekaną drobniutko w kosteczkę cebulę i połączyć z posiekaną natką pietruszki , doprawić do smaku szczyptą mielonej papryki.…