Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Papryka nadziewana farszem z awokado i mięsem

Składniki:


  • 50 dkg wołowiny lub mięsa drobiowego
  • 5 owoców awokado
  • 10 opieczonych w piekarniku papryk
  • ½ szklanki ugotowanego ryżu
  • 1 szklanka tartego żółtego sera
  • 1 szklanka sosu pomidorowego
  • 1 pokrojona w kostkę cebula
  • oregano
  • sól, pieprz, papryka do smaku


Sposób przyrządzenia:
Miąższ owoców zmiksować, wymieszać z pokrojonym drobno lub zmielonym upieczonym mięsem. Dodać przyprawy do smaku, połowę soku pomidorowego, pokrojoną w kostkę cebulę zeszkloną na odrobinie masła. Tak przygotowanym farszem napełnić opieczone i oczyszczone papryki. Nadziane papryki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, podlać wodą, pozostałym sosem pomidorowym. Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni C i zapiekać potrawę przez około 2 godziny. Przed końcem zapiekania obsypać tartym serem. Znakomite zarówno na zimno jak i na ciepło.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *