Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panga z fasolą i szpinakiem

Składniki:

  • 60 dkg filety z pangi (ryba morska )
  • 60 dkg szpinaku
  • 1 łyżka masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:
Szpinak oczyścić, wrzucić do posolonej wrzącej wody. Zagotować i odstawić. Na maśle zeszklić posiekaną cebulę i czosnek. Dodać szpinak i smażyć przez chwilę, dodać odsączoną fasolę- doprawić przyprawą i pieprzem. Rybę posypać przyprawą, pieprzem- skropić sokiem z cytryny. Wstawić do nagrzanego do 200 °C. Piekarnika, piec ok. 20 min. Rybę podawać na szpinaku z ziemniakami puree.

3 comments for “Panga z fasolą i szpinakiem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *