Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Naleśniki ze szpinakiem Iwony

Składniki:

  • 5 dkg masła
  • 2 jajka
  • 200 ml mleka
  • 100 gr mąki
  • masło do pieczenia

    Nadzienie:

  • paczka  mrożonego szpinaku
  • 250 gr sera pleśniowego Ricotta
  • 3 łyżki parmezanu
  • 2 jajka
  • sól, pieprz
  • szczypta gałki muszkatołowej

    Sposób przyrządzenia:
    Masło, jajka,  mleko, mąkę dokładnie miksujemy. Na rozgrzanej patelni na maśle smażymy naleśniki. Rozmrażamy szpinak dodajemy ser pleśniowy, tarty parmezan , jajka, sól, pieprz i gałkę muszkatołową do smaku. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Tak przygotowaną masą smarujemy naleśniki, składamy w kopertę i jeszcze raz na maśle podsmażamy na złocisty kolor.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *