Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Nadziewane roladki drobiowe

 

Składniki:

  • filety z kurczaka 4 szt
  • szynka 4 plastry
  • ser żółty 10 dag
  • bułka tarta 8 łyżek
  • mąka 5 łyżki
  • jajka 2 szt
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki 1 pęczek
  • olej
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób przyrządzenia:
Filety rozciąć tak, aby powstały płaty. Oprószyć solą i pieprzem. Na każdym kawałku położyć plaster szynki i kawałek żółtego sera. Zwinąć i spiąć wykałaczką. Jajka rozkłócić widelcem i posolić. Roladki zanurzać w jajku i obtaczać w mące wymieszanej z tartą bułką. Na rozgrzanym na patelni oleju smażyć roladki ze wszystkich stron na złoty kolor. Zdjąć z patelni, a na tym samym tłuszczu podsmażyć gałązki natki. Roladki ułożyć na półmisku i obłożyć podsmażoną natką.

Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *