Składniki:
- cukier 1 szklanka
- masło 20 dag
- cukier waniliowy 1 opakowanie
- proszek do pieczenia 2 łyżeczka
- jajka 4 szt
- mąka 25 dag
- mielony cynamon 1 łyżeczka
- jabłka 4 szt
- marmolada 2 łyżki
Sposób przyrządzenia
Masło utrzeć na puch z cukrem i cukrem waniliowym. Ucierając dodawać po jajku i po trochu mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Foremki do babeczek posypać mąką i napełnić ciastem.Jabłka oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w plasterki. Z jednej strony oprószyć cynamonem i ułożyć na cieście w foremkach. Piec 25 minut w temp. 180 stopni. Po wyjęciu na środek każdej babeczki nałożyć po porcji marmolady. Pozostawić do ostygnięcia.Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad