Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Nadziewane piersi z kurczaka

Składniki:

  • 4 piersi z kurczaka
  • 4 plasterki koziego sera
  • 8 listków bazylii
  • 4 suszone pomidory z zalewy
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • pieprz
  • sól

Sposób wykonania:
Piersi z kurczaka naciąć tak aby powstała kieszeń.
Do kieszeni tej włożyć po plasterki sera, suszone pomidory odsączone z zalewy oraz listki bazylii.
Spiąć całość wykałaczką i przełożyć do naczynia.
Oprószyć solą oraz pieprzem po czym skropić oliwą z oliwek oraz sokiem z cytryny.
Odstawić na co najmniej 30 minut.
Po tym czasie piec na tackach na ruszcie około 15 minut.
W trakcie pieczenia obracając aby kurczak równomiernie się zarumienił.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *