Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mięso sarny lub jelenia marynowane po syberyjsku

Składniki:

    • 1 kg mięsa sarny lub jelenia
    • 2 łyżki stołowe octowej esencji
    • 2 – 3 cebule
    • 1 główka czosnku
    • 1 łyżka stołowa soli
    • 1 łyżeczka do herbaty papryki


    Sposób przyrządzenia:
    Czosnek i cebulę obrać, pokroić w plastry. Świeże mięso pokroić wzdłuż włókien na paski o długości około 5 cm Tak pokrojone mięso układać w szklanym słoju warstwami, przekładając cebulą i czosnkiem i przyprawiając. Całość polać esencją octową (ocet 80%), szczelnie zamknąć. Marynować przez około 24 godziny kilkakrotnie wstrząsając i obracając słój. Podobnie można przygotować marynatę z piersi dzikiego ptactwa.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *