Składniki: 80 dag sarniny 2 cebule 13 dag pieczarek 3 pomidory 2 łyżki masła 2 łyżki mąki ½ l bulionu 200 ml czerwonego wina słodka papryka w proszku 20 dag kwaśniej śmietany liście sałaty borówki sól pieprz Sposób wykonania: Mięso pokroić w kostkę, które obsmażyć na rozgrzanym maśle, wówczas wrzucić do niego posiekaną cebulę i…
Tag: sarnina
Dziczyzna
Chrupiące sznycelki z sarniny z ziołami
by LoLa • • 0 Comments
Składniki: 2 plastry sarniny 5 dag białego pieczywa bez skórki 1 jajko 1 łyżka bitej śmietany 1 łyżka mąki ½ łyżeczki posiekanego tymianku ½ łyżeczki rozmarynu ½ łyżeczki majeranku 4 łyżki oleju sól pieprz Sposób wykonania: Chleb pokroić po czym zemleć go maszynce i dodać do niego zioła. Jajko wbić do śmietany i dokładnie rozbić.…
Dziczyzna
Mięso sarny lub jelenia marynowane po syberyjsku
by Tadeusz • • 0 Comments
Składniki: 1 kg mięsa sarny lub jelenia 2 łyżki stołowe octowej esencji 2 – 3 cebule 1 główka czosnku 1 łyżka stołowa soli 1 łyżeczka do herbaty papryki Sposób przyrządzenia: Czosnek i cebulę obrać, pokroić w plastry. Świeże mięso pokroić wzdłuż włókien na paski o długości około 5 cm Tak pokrojone mięso układać w szklanym…