Składniki:
- 2 plastry sarniny
- 5 dag białego pieczywa bez skórki
- 1 jajko
- 1 łyżka bitej śmietany
- 1 łyżka mąki
- ½ łyżeczki posiekanego tymianku
- ½ łyżeczki rozmarynu
- ½ łyżeczki majeranku
- 4 łyżki oleju
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Chleb pokroić po czym zemleć go maszynce i dodać do niego zioła.
Jajko wbić do śmietany i dokładnie rozbić.
Następnie sznycle lekko rozbić tłuczkiem zwilżonym wodą, wówczas je oprószyć solą oraz pieprzem i obtoczyć w mące po czym zanurzyć je w śmietanę z jajkiem a potem w chlebku.
Panierkę docisnąć po czym smażyć na rozgrzanym oleju aż staną się chrupiące.
Na koniec oprószyć jeszcze raz lekko solą i udekorować natką pietruszki.Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez LoLa