Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekane gruszki w czekoladowe polewie

Składniki:

  • 2 gruszki
  • 1 szkl. wody
  • 150 ml lodów waniliowych
  • 1 łyżka cukru
  • laska wanilii
  • 5 dag gorzkiej czekolady
  • 1 łyżka masła
  • 3 dag prażonych łuskanych migdałów

    Sposób wykonania:
    Gruszki obrać i wyciąć gniazda nasienne.
    Następnie w dużym garnku zagotować wodę z dodatkiem cukru i wanilii, wówczas dodać do niej gruszki i trzymać na ogniu do miękkości.
    W między czasie czekoladę rozpuścić, wówczas dodać masło i trzymać na ogniu cały czas mieszając aż masa będzie gładka.
    Miękkie gruszki odcedzić, ułożyć na talerzach, obłożyć lodami i polać czekoladową masą oraz posypać uprażonymi migdałami.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Jola J

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *