Składniki:
- 20 dag polędwiczki cielęcej
- 15 dag pomidorków koktajlowych
- 2 gałązki tymianku
- 1 łyżka miodu
- sok z ½ cytryny
- 4 łyżki oleju orzechowego
- sos winegret
- kilka obranych orzechów włoskich
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
- Mięso zawinąć w folię aluminiową wstawić do zamrażalki na 2 godz.
W między czasie listki tymianku wymieszać z miodem, olejem, 2 łyżkami soku z cytryny, solą oraz pieprzem.
Pomidorki wymieszać z sosem.
Następnie polędwice wyjąć z zamrażalki i pokroić w bardzo cienkie plasterki, które ułożyć ładnie na półmisku.
Dodać sos z pomidorkami.
Całość można posypać orzechamiPrzepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Zbyszka