Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: carpaccio

Carpaccio z tuńczyka z cytryną

Składniki: 300 g świeżego tuńczyka starta skórka z 2 cytryny 7 łyżek oliwy 1 ząbek czosnku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz garść rukli 2 łyżki parmezanu Sposób wykonania: Tuńczyka wstawić do zamrażalki na około godzinę. Po tym czasie wyjąć i pokroić w cienkie plasterki, które ułożyć na półmisku. Następnie sok oraz skórkę z…

Carpaccio z parmezanem Wioletty

Składniki: 30 dag polędwicy wołowej sok z 1 cytryny 6 łyżek oleju 1 karczoch 8 dag świeżo starego parmezanu 5 dag rukoli sól pieprz Sposób wykonania: Polędwice owinąć folią aluminiową i wstawić do zamrażalki na ok. 20 min. W między czasie olej wymieszać z sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem po czym dodać rozgniecionego…

Carpaccio z cielęciny z pomidorkami

Składniki: 20 dag polędwiczki cielęcej 15 dag pomidorków koktajlowych 2 gałązki tymianku 1 łyżka miodu sok z ½ cytryny 4 łyżki oleju orzechowego sos winegret kilka obranych orzechów włoskich sól pieprz Sposób wykonania: Mięso zawinąć w folię aluminiową  wstawić do zamrażalki na 2 godz. W między czasie listki tymianku wymieszać z miodem, olejem, 2 łyżkami…