Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Marchewkowe placki

 

Składniki:

  • 10 marchewek
  • 4 łyżki masła
  • 1 ¼ szkl. mąki
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki cukru
  • sól
  • śmietana

 

Sposób wykonania:

  1. Marchewki obrać po czym pokroić na małe kawałki i zalać niewielką ilością wody.
    Dodać masło i ugotować, wówczas przetrzeć całość przez sito.
    Następnie dodać mąkę, wbić jaja i doprawić do smaku solą oraz cukrem.
    Całość dokładnie wymieszać i z powstałego ciasta formować placuszki, które smażyć na rozgrzanym maśle.
    Przed podaniem polać śmietaną.

     

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Edyta

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *