Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łosoś norweski w ziołowej marynacie.

Skład:

  • filety z łososia
  • posiekany koperek i pietruszka
  • 10 ziaren kolendry
  • 10 ziaren pieprzu
  • 1 ziarenko ziela angielskiego
  • 1 łyżka octu winnego
  • oliwa z oliwek
  • odrobina cukru

Sposób przyrządzenia:
Przygotować marynatę. Drobno posiekany koperek i natkę pietryszki połączyć z oliwa z oliwek octem winnym, grubo zmielonymi przyprawami ziołowymi, solą i cukrem. Bardzo dokładnie wymieszać. Umyty i osuszony filet z łososia układamy w odpowiednim naczyniu i zalewamy marynatą. Odstawiamy na dwa dni do lodówki. Po tym czasie łososia kroimy w cienkie plastry i podajemy na półmisku udekorowanym cząstkami cytryny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *