Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Czosnkowy łosoś norweski.

Skład:

  • 50dkg filetów z łososia
  • 1 cebula
  • czosnek wg uznania
  • śmietaną
  • bulion drobiowy
  • mąka
  • oliwa
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Rybę umyć, osuszyć, przyprawić, panierować w mące u usmażyć na złoty kolor. Odstawić i utrzymywać w cieple. Na pozostałym ze smażenia ryby tłuszczu zeszklić obrane i pokrojone w kostkę cebulę i czosnek, dodać śmietanę, przyprawić. Sos powinien mieć wyraźny czosnkowy smak. Usmażone kawałki ryby ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polać sosem i zapiec w dobrze nagrzanym piekarniku.

2 comments for “Czosnkowy łosoś norweski.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *