Składniki:
- 300 g wędzonego łososia norweskiego w plastrach
- 100 g sera ricotta
- 1 cebula
- 1 łyżka parmezanu
- ½ łyżeczki tymianku
- ½ łyżeczki bazylii
- 50 ml koniaku
- szczypiorek
- sól
- pieprz
Składniki:
Skład: filety z łososia posiekany koperek i pietruszka 10 ziaren kolendry 10 ziaren pieprzu 1 ziarenko ziela angielskiego 1 łyżka octu winnego oliwa z oliwek odrobina cukru Sposób przyrządzenia: Przygotować marynatę. Drobno posiekany koperek i natkę pietryszki połączyć z oliwa z oliwek octem winnym, grubo zmielonymi przyprawami ziołowymi, solą i cukrem. Bardzo dokładnie wymieszać. Umyty…
Skład: 1 kg łososia 1 cytryna 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 2 cebule 250 ml wywary z warzyw 1/2 łyżeczki maggi 1 łyżka masła 1łyżeczka mąki 250 ml kwaśnej śmietany sól pieprz Sposób przyrządzenia: Łososia oczyścić, zdjąć skórkę łuską, opłukać i osuszyć. Pokroić na plastry, lekko osolić, oprószyć pieprzem, skropić sokiem cytrynowym i odstawić…
Skład: filet z łososia norweskiego grubo mielony pieprz kolorowy masło 1 szklanka śmietany cytryna koperek zielony Sposób wykonania: Umyte filety z łososia należy dokładnie osuszyć następnie otoczyć w grubo zmielonym kolorowym pieprzu. Tak panierowane filety odstawiamy obciążone np. deską do krajania na godzinę do lodówki. Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy na nim filety przez…