Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Roladki z łososia norweskiego

Znakomita przekąska z łososia norweskiego. Czyli pomysł na łososiowe roladki. Aby je wykonać będziesz potrzebować: wędzonego łososia, sera ricotta, koniaku, parmezanu i cebuli. 
 

Składniki:

  • 300 g wędzonego łososia norweskiego w plastrach 
  • 100 g sera ricotta
  • 1 cebula
  • 1 łyżka parmezanu
  • ½ łyżeczki tymianku
  • ½ łyżeczki bazylii 
  • 50 ml koniaku
  • szczypiorek 
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Ser ricotta rozdrobnić widelcem.
    Dodać do niego tymianek oraz bazylię.
    Następnie obraną cebulkę drobno posiekać i wrzucić do sera.
    Wlać jeszcze koniak oraz dodać starty parmezan.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Na każdym plastrze łososia rozsmarować serowa pastę.
    Zawinąć w ruloniki.
    Każdy rulonik obwiązać jeszcze gałązką szczypiorku, aby się nie rozpadł.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *