Znakomita przekąska z łososia norweskiego. Czyli pomysł na łososiowe roladki. Aby je wykonać będziesz potrzebować: wędzonego łososia, sera ricotta, koniaku, parmezanu i cebuli.
Składniki:
- 300 g wędzonego łososia norweskiego w plastrach
- 100 g sera ricotta
- 1 cebula
- 1 łyżka parmezanu
- ½ łyżeczki tymianku
- ½ łyżeczki bazylii
- 50 ml koniaku
- szczypiorek
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Ser ricotta rozdrobnić widelcem.Dodać do niego tymianek oraz bazylię.Następnie obraną cebulkę drobno posiekać i wrzucić do sera.Wlać jeszcze koniak oraz dodać starty parmezan.Całość dokładnie wymieszać.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Na każdym plastrze łososia rozsmarować serowa pastę.Zawinąć w ruloniki.Każdy rulonik obwiązać jeszcze gałązką szczypiorku, aby się nie rozpadł.
Liczba porcji: 4