Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem ziemniaczano-porowy Marka

Jest to odpowiednie miejsce dla miłośników gęstych zup. Tym razem przepis na krem ziemniaczano-porowy Marka. Aby go przyrządzić potrzebujesz jeszcze: wywaru warzywnego, tymianku, bazylii i majeranku. 
 

Składniki:

  • 300 g porów 
  • 3 ziemniaki
  • 1/5 l wywaru warzywnego 
  • 4 łyżki masła
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • ½ łyżeczki bazylii
  • ½ łyżeczki majeranku
  • sól
  • pieprz
  • grzanki do podania

Sposób wykonania:

  1. Ziemniaki należy obrać i pokroić na mniejsze kawałki.
    Pory oczyścić i pokroić tylko białe części.
    Następnie do rondelka wrzucić masło.
    Rozgrzać go po czym dodać ziemniaki.
    Trzymać na średnim ogniu około 5 minut i po tym czasie dodać pory.
    Nadal trzymać na ogniu, dość często mieszając około 10 minut.
    Po tym czasie zalać całość wywarem.
    Dodać tymianek, bazylię i majeranek.
    Gotować na małym ogniu około 40 minut.
    Po tym czasie zdjąć garnek z ognia i całość zmiksować na gładki, jednolity krem.
    Doprawić go do smaku solą oraz pieprzem.
    Podawać z chrupiącymi grzankami.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *