Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kuropatwy z kwaszoną kapustą z jabłkami

Kapusta kwaszona z jabłkami

50 g boczku

pokroić w drobną kostkę i w

2 łyżkach oleju spożywczego

wytopić na skwarki, tłuszcz przełożyć do garnka

500 g kapusty kwaszonej

roztrząsnąć i ew. pokroić, włożyć do garnka, dodać

1/2 liścia laurowego
5 jagód jałowca

razem poddusić, podlać

125 ml (1/8 l) gorącej wody

i dusić kwaszoną kapustę przez około 30 minut, obrać

500 g kwaskowych jabłek

jabłka poprzekrawać na ćwiartki, wyciąć gniazda nasienne, pokroić na cienkie cząstki i razem ze

125 ml (1/8 l) białego wina

wmieszać do kwaszonej kapusty i razem dusić przez około 20 minut, gotową do spożycia kwaszoną kapustę z jabłkami przyprawić do smaku

solą, pieprzem

wyłożyć na podgrzany półmisek i postawić w ciepłym miejscu

2 sprawione kuropatwy (każda po około 250 g)

rozciąć od strony brzusznej nożycami do drobiu, opłukać pod bieżącą zimną wodą, obsuszyć, natrzeć pieprzem ruszt grilla wyłożyć folią aluminiową, ułożyć kuropatwy grzbietem do góry, roztopić

1 łyżkę masła

brzuchy i skrzydełka kuropatw wysmarować połową roztopionego masła, ruszt wsunąć do uprzednio nagrzanego grilla, grillować kuropatwy najpierw z jednej, potem z drugiej strony, po odwróceniu kuropatw posmarować je resztą masła upieczone kuropatwy oprószyć solą, ułożyć na kwaszonej kapuście z jabłkami i udekorować

natką pietruszki.
Czas duszenia kapusty:

około 50 minut.

Czas grillowania: w piekarniku elektrycznym

strona brzuszga – około 8 minut
strona grzbietowa – około 10 minut

w piekarniku gazowym

każda strona po 5-6 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *