Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kuropatwa okryta czerwoną kapustą

Składniki:

  • 1 kuropatwa
  • 1 plaster słoniny
  • 5 dag chudego wędzonego boczku
  • 1 główka czerwonej kapusty
  • 4 marchewki
  • 2 cebule
  • łyżka gęsiego smalcu
  • 3 łyżki masła
  • 2- dag surowej kiełbasy wieprzowej
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Kuropatwę odstawić na 2 dni w chłodne miejsce.
    Po tym  czasie opalić i natrzeć solą oraz pieprzem.
    Następnie  obsmażyć kuropatwę na rozgrzanym maśle ok. 15 min.
    W między czasie pokroić kapustę na 4 części, które gotować w osolonym wrzątku ok. 15 min. po czym odcedzić i posiekać.
    Obsmażoną kuropatwę wyjąć a do tego samego garnka wrzucić pokrojoną słoninę i stopić.
    Naczynie żaroodporne wyłożyć połową kapusty, na niej ułożyć kuropatwę, którą obłożyć plasterkami marchewki cebuli po czym polać całość roztopionym smalcem i przykryć pozostałą kapustą.
    Na samym wierzchu ułożyć jeszcze boczek pokrojony na duże kawałki oraz kiełbasę.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni na ok. 2 godz.
    Upieczoną kuropatwę podzielić na mniejsze porcję.
    Przed podaniem ułożyć je na kapuście, obłożyć kiełbasą pokrojoną w plasterki, marchewką oraz posypać skwarkami.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Ewelina M

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *