Składniki:
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 zielona słodka papryka
- 4 łyżki oliwy
- 1 kg piersi z kurczaka
- 150 g masła fistaszkowego
- 500 ml bulionu z kurczaka
- 1 łyżeczka tumeryka
- 1 łyżeczka kolendry
- 1 łyżeczka kminku
- ¼ łyżeczki chili
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Cebulę, czosnek oraz paprykę posiekać a potem przesmażyć na rozgrzanej oliwie, wówczas odstawić je na bok a na tej samej patelni przesmażyć piersi kurczaka pokrojone w kostkę, wówczas ponownie wrzucić warzywa.
W między czasie bulion wymieszać z masłem fistaszkowym oraz przyprawami i wlać do kurczaka.
Całość wymieszać i trzymać na ogniu ok. 5 minut.
Po tym czasie przełożyć potrawę do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 30 minut.