Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak w różowym sosie

Składniki:

  • filet z kurczaka
  • 2 łyżki oleju
  • cebula
  • 1 torebka ryżu
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki musztardy
  • łyżeczka majonezu
  • ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • oregano

    Przygotowanie:
    Fileta z kurczaka umyć i pokroić wzdłuż w szerokie paski. Cebulę pokroić w kostkę. Na rozgrzanym oleju na patelni podsmażyć cebulę z kawałkami kurczaka, od czasu do czasu mieszając. Ryż ugotować w/g przepisu na opakowaniu.
    W osobnym naczyniu przygotować sos:
    wymieszać musztardę, miód, majonez i przeciśnięty przez praskę czosnek. Do smaku dodać pieprz, sól, oregano i wymieszać. Usmażone kawałki kurczaka polać sosem miodowo-musztardowym i podawać z ryżem.

    Przepis nadesłany na Letni konkurs Prymat przez Marzena

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *