Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Smażony makaron

Składniki:

  • 20 dag. makaronu świderki
  • 15 dag. mięsa wieprzowego
  • 4 cebule
  • mąka
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz do smażenia
  • pomidor

    Przygotowanie:
    Cebulę i mięso drobno pokroić. Mięso obtoczyć w mące i podsmażyć. W osobnym naczyniu usmażyć cebulę na złoty kolor. Dodać sól, pieprz i mięso. Makaron ugotować, odcedzić i przełożyć na patelnię. Smażyć z mięsem i cebulą 20 minut. Mieszając od czasu do czasu. Udekorować cząstkami pomidora.

    Przepis nadesłany na Letni konkurs Prymat przez Marzena

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *