Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety drobiowe zwijane

Składniki:

  • pierś kurczaka 1 sztuka
  • ser 10 plasterków
  • szynka 10 plasterków
  • papryka konserwowa 10 pasków
  • ogórek konserwowy 10 ćwiartek
  • jajko 2 sztuki
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta
  • mąka
  • olej do smażenia

    Sposób przyrządzenia:
    Pierś z kurczaka należy podzielić na porcje- kotlety. Każdy kotlet
    należy rozbić przy pomocy tłuczka do mięsa. Kotlety należy posypać solą
    i pieprzem, położyć na nie plasterek szynki, plasterek sera żółtego,
    ćwiartkę ogórka i pasek papryki konserwowej. Wszystko należy zawinąć,
    spiąć dwiema wykałaczkami, namoczyć w roztrzepanych jajkach, obtoczyć w
    bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym na
    patelni oleju.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *