Składniki:
- pierś kurczaka 1 sztuka
- ser 10 plasterków
- szynka 10 plasterków
- papryka konserwowa 10 pasków
- ogórek konserwowy 10 ćwiartek
- jajko 2 sztuki
- sól
- pieprz
- bułka tarta
- mąka
- olej do smażenia
Sposób przyrządzenia:
Pierś z kurczaka należy podzielić na porcje- kotlety. Każdy kotlet
należy rozbić przy pomocy tłuczka do mięsa. Kotlety należy posypać solą
i pieprzem, położyć na nie plasterek szynki, plasterek sera żółtego,
ćwiartkę ogórka i pasek papryki konserwowej. Wszystko należy zawinąć,
spiąć dwiema wykałaczkami, namoczyć w roztrzepanych jajkach, obtoczyć w
bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym na
patelni oleju.Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos