Składniki:
- filet z mintaja 1 kg
- sól 1 łyżka
- sok z limonki 2 sztuki
- oliwa z oliwek 4 łyżki
- kolendra 2 łyżki
- olej do smażenia
- bułka tarta 1 szklanka
- jajka 3 sztuki
Sposób przyrządzenia:
W miseczce należy połączyć ze sobą oliwę, sok z limetki, kolendrę, sól,
wszystko należy dokładnie ze sobą wymieszać. Filety z mintaja należy
podzielić na części. Każdy kawałek należy smarować przygotowaną
marynatą, odstawić na 2 godziny do lodówki. Na patelni należy rozgrzać
olej. Filety w marynacie należy moczyć w roztrzepanym przy użyciu
miotełki jajku, następnie obtaczać w bułce tartej. Smażyć z obu stron na
zloty kolor.
Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos