Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlet z ziemniaków

Składniki:

    • 1,5 szklanki ziemniaków piure
    • 2 łyżki dobrej musztardy
    • 2 łyżki posiekanego koperku
    • 1 łyżeczka posiekanego czosnku
    • ½ szklanki drobniutko posiekanej cebuli
    • 1 utarte na tarce jajko na twardo
    • 1 jajko
    • bułka tarta
    • oliwa z oliwek
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Drobno posiekany czosnek i cebulę zeszklić w rondlu na odrobinie oliwy. W misce wymieszać ziemniaki, czosnek, cebulę, musztardę, koperek, utarte jajko na twardo, przyprawić solą i pieprzem. Z masy formować owalne kotleciki, zanurzyć w skłóconym jajku, obtoczyć w tartej bułce. Na patelni rozgrzać oliwę, smażyć kotlety na małym ogniu po 5 minut z każdej strony. Podawać z ostrymi dodatkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *