Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Korzenny sos do dań z grilla I

Składniki:

  • 1 szklanka keczupu
  • 3 obrane ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka musztardy w proszku lu 1 łyżka ulubionej musztardy
  • 2 łyżki oliwy
  • ½ szklanki octu winnego
  • ½ szklanki sosu Worcester
  • sól, papryka, pieprz kajeński, brązowy cukier do smaku


    Sposób przyrządzenia:

    W rondlu rozgrzać oliwę, dodać posiekany czosnek, smażyć chwilę mieszając. Dodać pozostałe składniki z wyjątkiem keczupu, doprowadzić do wrzenia i mieszając gotować powoli 15 minut, dodać keczup, gotować jeszcze 5 minut, dosmaczyć. Przelać do czystych słoiczków, zamknąć gorący. Przechowywać w lodówce.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Gabrysię Radosz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *