Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: korzenie

Korzenna karkówka

Składniki: 1 kg karkówki 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki ketchupu 2 łyżki musztardy 2 łyżki oleju 1 łyżka miodu sól pieprz ostra papryka cynamon bazylia gałka muszkatołowa Sposób wykonania: Do miseczki przełożyć koncentrat pomidorowy, ketchup, musztardę, olej oraz miód. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką, cynamonem, bazylią oraz gałką muszkatołową. Następnie…

Ocet ziołowo-korzenny

Składniki: ½ l białego octu winnego kilka gałązek natki pietruszki ½ łyżeczki nasion gorczycy kawałek kory cynamonu mała pikantna papryczka szczypta gałki muszkatołowej 1 listek laurowy 1 ząbek czosnku Sposób wykonania: Do rondelka wlać ocet po czym wrzucić wszystkie przyprawy. Całość doprowadzić do wrzenia. Wówczas przelać do słoja i szczelnie zakręcone odstawić na tydzień w…

Korzenny sos do dań z grilla I

Składniki: 1 szklanka keczupu 3 obrane ząbki czosnku 1 łyżeczka musztardy w proszku lu 1 łyżka ulubionej musztardy 2 łyżki oliwy ½ szklanki octu winnego ½ szklanki sosu Worcester sól, papryka, pieprz kajeński, brązowy cukier do smaku Sposób przyrządzenia: W rondlu rozgrzać oliwę, dodać posiekany czosnek, smażyć chwilę mieszając. Dodać pozostałe składniki z wyjątkiem keczupu,…

Polewka piwna

Składniki: 150 ml przegotowanej wody 3 łyżki cukru kawałek cynamonu 2-3 goździki kawałek suszonej skórki pomarańczowej 2 kromki suchego razowego chleba 1 l jasnego piwa 20 dag śmietany 18% 2 żółtka 20 dag obsuszanego białego sera Sposób wykonania: Wodę wymieszać z 1 łyżką cukru, skórką z pomarańczy, cynamonem oraz goździkami po czym ją zagotować, wówczas…

Zupa piwna z cynamonem

Składniki: piwo 2 butelki cynamon 1 łyżeczka woda 1/2 litra żółtka jaj 5 sztuk cukier 10 dag goździki 5 sztuk Sposób przyrządzenia: Piwo należy wlać do garnka, dodać do niego cynamon i goździki, następnie zagotować. Żółtka należy wymieszać dokładnie z cukrem, dodać je do zupy, nie można jednak jej teraz zagotować, ponieważ to zetnie za…