Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Korzenna karkówka

Składniki:

  • 1 kg karkówki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki ketchupu
  • 2 łyżki musztardy
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka miodu
  • sól
  • pieprz
  • ostra papryka
  • cynamon
  • bazylia
  • gałka muszkatołowa

Sposób wykonania:
Do miseczki przełożyć koncentrat pomidorowy, ketchup, musztardę, olej oraz miód.
Całość wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką, cynamonem, bazylią oraz gałką muszkatołową.
Następnie oczyszczone mięso pokroić w plastry, które lekko rozbić.
Przełożyć je do marynaty i dokładnie natrzeć nią mięso.
Wstawić do lodówki na całą noc.
Następnego dnia grillować około 20-30 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *