Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Klasyczny gulasz wieprzowy

 

Składniki:

 

  • 1 kg wieprzowiny
  • cebula
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • papryka
  • 2 łyżki maki pszennej
  • 3 łyżki oliwy

Sposób wykonania;
Oczyszczone mięso pokroić w kostkę.
Następnie oprószyć go solą, pieprzem, papryką oraz majerankiem.
Przyprawione mięso obsmażyć na rozgrzanej oliwie.
Wówczas dodać posiekaną cebulę i trzymać na małym ogniu, aż się zeszkli.
Następnie podlać mięso woda i dusić do miękkości  mięsa.
Na koniec zagęścić całość mąką wymieszaną z odrobiną wody.
Doprowadzić di wrzenia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *