Składniki:
- 1 kg wieprzowiny
- 20 dag kurek
- 2 cebule
- ¼ l rosołu
- kawałeczek boczku ze słoniną
- 2 łyżki oleju
- skórka z cytryny
- liść laurowy
- ziele angielskie
- sól
- pieprz
Sposób wykonania;
Mięso pokroić w drobną kostkę, którą oprószyć pieprzem.
Następnie obsmażyć go ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.
Wówczas dodać posiekaną cebulę i smażyć chwilę razem.
Wlać bulion i wrzucić listek laurowy, skórkę z cytryny oraz ziele angielskie.
Trzymać na małym ogniu do miękkości mięsa.
W miedzy czasie pokroić boczek w kostkę i przesmażyć go na rozgrzanej patelni.
Wrzucić do niego kurki i smażyć około 2 minut stale mieszając.
Po tym czasie z gulaszu wyjąć l listek laurowy oraz skórkę z cytryny a dodać kurki razem z boczkiem.
Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.