Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Koper włoski w panierce

Składniki:

  • 2 główki kopru włoskiego
  • 1jajko
  • tarta bułka
  • 6 łyżek oleju
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • sól
  • biały pieprz

Sposób wykonania:

  1. Koper włoski pokroić w plastry, które gotować w osolonym wrzątku ok. 15 min po czym odsączyć i odstawić aby ociekły.
    Następnie oprószyć je solą oraz pieprzem i obtoczyć w mące.
    Następie zanurzać w roztrzepanym jajku a potem w bułce tartej.
    Smażyć na rozgrzanym oleju ok. 3 min. z każdej strony.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

    Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez  Wioletta

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *