Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Klopsiki w potrawce

Składniki:

  • 1 kg mielonego mięsa
  • 1 kg pieczarek
  • puszka groszku z marchewką
  • ½ słoiczka przecieru pomidorowego
  • 3 ogórki kiszone
  • sól
  • pieprz
  • vegeta
  • 2 jajka
  • czerstwa bułka
  • olej
  • trochę mąki

    Sposób wykonania:

    1. Pieczarki pokroić na plasterki i obsmażyć na rozgrzanym oleju.
      W między czasie do mięsa dodać namoczoną w mleku bułkę oraz wbić jajka.
      Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
      Z powstałej masy formujemy klopsy, które obtoczyć w mące i usmażyć na rozgrzanym oleju.
      Wówczas dodać do nich pieczarki, marchewkę z groszkiem oraz przecier.
      Zalać całość wodą aby klopsy były przykryte, doprawić Vegetą i gotować kilka minut.
      Na sam koniec wrzucić ogórki pokrojone w kostkę.

       

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *