Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kartoflanka Magdy

Składniki:

  • 500 g ziemniaków
  • 800 ml bulionu warzywnego
  • 150 g wędzonego boczku
  • 1 łyżka masła
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Boczek pokroić i przesmażyć go na łyżce rozgrzanego masła po czym boczek wyjąć a na wytopionym tłuszczu zeszklic posiekaną cebule.
Wówczas dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki.
Smażyć około 5 minut.
Po tym czasie podląc odrobiną bulion i dusić 15 minut.
Na koniec wlać pozostały bulion, wrzucić boczek i gotować ostanie 20 minut.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *