Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kapusta pekińska z makaronem i sardynkami

Składniki:

  • 1 puszka sardynek
  • 40 dag kapusty pekińskiej
  • 15 dag gotowanego makaronu
  • 1 czerwona cebula
  • 1 łyżka sosu z sardynek
  • natka pietruszki
  • ½ cytryny
  • 3 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Sok z cytryny wymieszać z olejem, sosem z sardynek i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Następnie zalać zalewą makaron oraz posiekaną cebulę i poszatkowana kapustę.
    Całość dokładnie wymieszać i ułożyć na wierzchu kawałki sardynek.
    Przed podaniem posypać jeszcze posiekaną natką pietruszki.

    Przepis nadesłany na Letni konkurs Prymat przez Monikę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *